Split

Split är en livlig kuststad som ligger vid Adriatiska havet i Kroatien och är en av landets mest populära turistdestinationer. Staden är känd för sin rika historia, imponerande arkitektur och levande atmosfär.

Huvudattraktionen i Split är Diocletians palats, ett imponerande komplex byggt på 300-talet e.Kr. Detta palats, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, är en fascinerande blandning av romersk, kristen och medeltida arkitektur. Det fungerar fortfarande som stadens hjärta med sina smala gator, mysiga torg och livliga marknader.

Den gamla stadskärnan i Split är en labyrint av kullerstensgator och historiska byggnader där turister kan utforska antika tempel, medeltida kyrkor och pittoreska torg. Ett besök i stadens katedral, Sankt Domnius, är ett måste för att beundra dess imponerande arkitektur och för att få en fantastisk utsikt över staden från dess klocktorn.

Split har också en fantastisk strandpromenad längs Riva där besökare kan promenera längs kusten, njuta av utsikten över havet och besöka charmiga restauranger, caféer och barer som serverar läcker kroatisk mat och dryck.

Med sin rika historia, kulturella mångfald och vackra kustlandskap är Split en fantastisk destination för turister som vill uppleva det bästa av Kroatien.