Om oss

StugaDirect tillsammans med FeriehusDirect är en relativt ny stugförmedling med ett banbrytande koncept, skapat av rutinerade personer som jobbat decennier i branschen.

Grundaren av företaget, Kim Juhlin, var mycket aktiv under 90-talet då stugförmedling byggdes upp, från relativt liten och lokal skala, till en global verksamhet av enorm betydelse för turism, stugägare och gäster. Kim har dessutom varit mycket verksam i Branschföreningens styrelse och han har starkt bidragit till att det nu är mycket förmånligt för stugägare i Danmark och Sverige att hyra ut sina stugor och fritidshus.

I och med att Kim har följt branschen i många år har han även varit med om de revolutionerande förändringar och möjligheter som byggts upp kring internet och de möjligheter detta har inneburit för att flexibelt, kostnadseffektivt och snabbt kunna nå ut till stugägare och gäster. 

Satsningen i Sverige leds av Erik Wimmer med mer än 20 års erfarenhet från branschen. Under dessa 20 år arbetade Erik först för Novasol och sedan för DanCenter i Sverige och all den kunskap och erfarenhet som Erik skaffade sig under dessa år, som Projektledare och Regionansvarig, kommer nu till glädje för StugaDirect och dess kunder. Erik har under många års tid haft precis samma tankar kring branschen som Kim Juhlin och det är därför med ömsesidig glädje FeriehusDirect går in på den svenska marknaden under namnet StugaDirect.

Medan den övriga branschen kämpar för att behålla sitt koncept med skyhöga påslag och ensidiga avtal till förmån för förmedlingsbyråerna bygger vi alltså FeriehusDirect och StugaDirect som en mix av det som är bra från det gamla, blandat med alla moderna möjligheter. StugaDirect är sannolikt det mest förmånliga och flexibla alternativet för alla ägare av en svensk stuga som söker en trygg, pålitlig och samarbetsvillig partner.