Stugor i Sydjylland väst - Römö - Fanö

Södra Jylland, Römö och Fanö är ett område som ger er fantastiska semestermöjlighter oavsett om ni söker avkoppling och stränder eller om ni är på jakt efter upplevelser.

”Vadehavet” är en del av Nordsjön och sträcker sig från Ho Bugt i Danmark, hela vägen ned till det  Holländska samhället Den Helder. Det här området karaktäriseras av de speciella och unika tidvattenförhållanden som påverkar hela kustområdet på ett enormt sätt. 2014 kom Vadehavet med på UNESCOs lista över Världsarv. 

Ribe är Danmarks äldsta stad och här finns bl a en mycket vacker Domkyrka och i närheten ligger ett Vikingcenter, där ni kan uppleva svunna tider. 

Römö är en av Danmarks ”Vadehavsøer”. Ön ligger ca. 10 km ut i Nordsjön och den är förbunden med fastlandet via den 9,2 kilometer långa Römö-fördämningen. Mot väster finns en strandremsa med en bredd på 2-3 km och mot öster ett område med åkermark i lä av sanddynerna. Här på den östra sidan ligger även öns bebyggelse.

Fanö är en 56 kvadratkilometer stor, långsträckt sandö i Vadehavet utanför Esbjerg. Fanö kan endast nås med färja. Turistattraktionerna här ute är i första hand stranden, naturen och utflykter ned till Vadehavet. Fanö är i dag en konkurrent till andra, kanske mer kända, sommardestinationer, när det handlar om kulinariska och kulturella upplevelser. Ute på Fanö finns det väldigt goda möjligheter att få uppleva ett rikt djurliv.