Stugor i Nordjylland

Nordjylland eller med ett annat namn ”Toppen av Danmark”. Med sitt alldeles speciella läge mellan Kattegatt, Skagerak och Vesterhavet erbjuder Nordjylland så fantastiska möjligheter att ni alltid kommer att ha något att uppleva. 

Allra längst norrut ligger ”Grenen”. Här kan ni stå med ena benet i ett hav och det andra benet i ett annat hav! Här kan ni dessutom besöka väldigt idylliska och vackra Gl. Skagen (gamla Skagen). Skagen är känt för sina konstnärer, museer och sitt föränderliga och gåtfulla ljus. Här uppe i norr är det nästan alltid mycket folk i rörelse eftersom området är en av Danmarks absolut mest populär besöksmål. 

Men Nordjylland är även så mycket mer än Skagen. Här finns t ex en av Europas största vandrande sanddyner, Råbjerg Mile. De båda härliga semesterorterna Løkken och Blokhus är två väldigt populära orter både för danskar och svenskar. På den östra sidan finns det massor av fina områden att besöka och semestra i, två bra exempel är Ålbæk samt Hou-Hals.

Læsø – den största ön i Kattegatt. Saltutvinning utgör en viktig del av öns historia och i dag är platserna för saltutvinning ett välbesökt turistmål. Helt speciellt för Läsö är de s k ”Tånggårdarna”. Dessa gårdar har tak konstruerade av havets tång! Här på Läsö har ni perfekta möjligheter att utöva windsurfing. Läsö når ni med färja från Fredrikshamn.