Stugor på Fyn - Langeland - Ærö

Fyn – Langeland – Ærö har massor att erbjuda! Här möts ni av underbara kustorter, t ex Svendborg, från vilket ni kan ta er ut till Ærø. En tur längs Fyns kuster är en vacker upplevelse. 

Odense är Fyns största stad och här kan ni t ex uppleva H.C. Andersens hus, Odense Å samt Odense Zoo, dessutom vill ni inte missa det vackra centrumet i staden med massor av shopping.  

Fyn är den del av Danmark där ni möts av flest herrgårdar och Egeskov Slott är ett praktexempel på detta. Fjord & Bæltcenteret i Kerteminde är absolut värt ert besök.

Langeland är en 52 kilometer lång och upp till 11 kilometer bred ö. Tranekjær Slot är mycket besöksvärt och här kan ni vandra i slottsträdgården. Missa inte Kong Humbles Grav som uppskattas vara så gammal som 4.000 år.

Från början var Ærö delat i två delar, vilket innebar att den största orten, Marstal, bara hade förbindelse med resten av ön via vadplatsen Drejet. Det var först 1856 som Marstal via fördämningar fick en fast vägförbindelse med resten av ön. Ærö har en mycket speciell och fascinerande natur.